Et velbesøgt dobbelt åbent hus

Nakskov Brandmuseum havde lørdag dobbelt åben hus, da man både havde åbent på brandmuseet, og i museets bunker på Løjtoftevej.

På brandmuseet, beliggende på Elvej, var der mulighed for at studerer de gamle brandkøretøj, som museet råder over, der er fire fuld funktionsdygtige, hvor den ældste er 89 og den yngste 50 år. -og børnene elsker at sidde i de gamle køretøjer og pille ved knapperne.

Bagefter var der mulighed for at sprøjte med vand for at skyde til mål efter ænder, og de friske brandgutter viste med glæde rundt og fortalte lidt anekdoter om beredskabet gennem årene.

Ude på Løjtoftevej ved Svingelen, kunne man komme ned i en gammel bunker, hvor man kunne høre lidt om hvordan det kunne være, hvis luftalarmen lød om man måtte gå i beskyttelsesrum, nogen blev lidt overrasket da de hørte at der var plads til 50 mennesker i bunkeren, selvom den måske ikke virker så stor, om ikke andet så kom folk, hinanden ved, når det var stuvet sammen i bunkeren.

Sammenlagt havde der i løbet af de fire timer, der var åbent hus, været omkring 100 personer forbi begge steder.

Blot til orientering, så har brandmuseet fast åbent hver torsdag, året rundt fra klokken 19 til 21, og skulle man havde lyst til at besøge museet eller bunkeren på andre tidspunkter, så der er mulighed for at ringe til en kontaktperson, der med glæde rykker ud og åbner op.

Kontaktpersonernes telefon numre kan man finde på Brandmuseets facebookside
Nakskov - Søndag 5/5-2024

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid

Brand på sukkerfabrik udløste varsel om sundhedsskadeligt røg