Museumsbanen 50 årsjubilæum

I weekenden stod Bandholms gamle jernbaneterræn, på den anden ende, da Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm, afholdt deres 50 års jubilæum.

Jernbaneentusiaster fra det meste af landet, havde lagt vejen forbi Bandholm, der det meste af dagen var indhyllet i røg og damp, så tiden nærmest var skruet 80 år tilbage i tiden, da de fleste damplokomotiver, der i dagens løb, kørte rutefart mellem Maribo og Bandholm, var fra starten af det forrige århundrede.
Bandholm - Skrevet Mandag 11/6-2012






 
 
 
 
Nostalgisk gensyn i Maribo
For dem, der kan huske godt og vel 50 år tilbage i tiden, var det et nostalgisk gensyn, da Østsjællandske Jernbaneklub, søndag havde arrangeret en togtur fra Køge til Maribo, så et af Lollandsbanens stolte sønner var, for en stund, vendt hjem.
 
Østsjællandske Jernbaneklub, har netop i marts måned, købt det gamle M32 lokomotiv, bygget hos Frichs, i Århus, til Lollandsbanen i 1952, hvor det var rød/brun, men blev omlakeret til Lollandsbanens rød/orange farve i 1982. 
 
I 2008, blev M32, solgt til Contec Rail Aps, et "privatbaneselskab" som har til formål at udleje og lease jernbanemateriel i form af bl.a. lokomotiver og godsvogne. M32 kørte hovedsagelig på Fyn, for Contec.
 
På turen til Maribo, bestod togstammen af følgende vogne; Tre passagervogne, DSB Cle 1680, DSB Cle 1493, HTJ Cle 71, (Tølløsebanen) samt en af de legendariske Tuborg vogne og en fladvogn med to veteranbiler på.
Maribo - Skrevet Mandag 4/6-2012
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid