Voldsom brand i Nakskov midtby

En over 300 år gammel købmandsgård udbrændte i nat
En kraftig brand, i en af Nakskovs ældste fredede bygninger, blev i nat, kort før klokken 2, opdaget af en forbipasserende på vej til sit arbejde i Super Best.

Brandmandskabet fik hurtigt efter ankomst, sat tre strålerør på, så ilden kunne skæres, så den ikke fik fat i førstesalen, på den forreste del af købmandsgården, der vender ud mod Søndergade, som var sammenbygget med den brændende bygning. Der var flere ildlommer inde i bygningen, der var svære at få has på, da det ikke var muligt at sende røgdykkere ind, og under slukningsarbejdet var det nødvendig at vælte to skorstene der stod midt i bygningen, som der var fare for, ville styrte sammen, senere blev også en gavl væltet, for at undgå nedstyrtningsfare.

Umiddelbart tyder intet på, at branden skulle være påsat, da politiet ikke fandt spor i sneen, ved den brændende bygning, og ejeren, af bygningen, har oplyst at der var tilsluttet elinstallationer. der vil blive tilkaldt brandteknikere, til at undersøge brandtomten, så man kan få klarlagt brandårsagen.

Den udbrændte bygning, kan dateres tilbage til 1690érne og er "stemplet" som bevaringsværdi.
Nakskov - Skrevet Onsdag 20/3-2013



 
 
 
Brandårsag fundet til branden i Søndergade
Igennem længere tid har sne og frost drillet brandteknikere og det lokale politi, så det ikke havde været muligt, at foretage undersøgelser af brandruinen, i Søndergade.
 
Nu har brandteknikerne været igennem ruinen, og fundet frem til at branden, i det gamle fredede hus, der udbrændte, natten til den 20 marts var startet ved en kortslutning, omkring nogle elinstallationer.
Opdateret Tirsdag 9/4-2013


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid