Stort Open Air Show i Holeby

Er man til gamle biler, hurtige jetjagere, eller de mere klassiske flyvemaskiner? Så var det hele at finde på Lolland Falster Airport, søndag, ved dette års Holeby Open Airshow. Der var ingen tvivl om, at det ikke kun var det lune sommervejr, der lokkede folk ud i det fri, der var noget for enhver smag, og i alle aldersklasser, ung som gammel, store og små.
 
Der var udstillinger med forskellige veteranbiler, blandt andet fra Lolland Falsters Veteranklub, Nimbusmotorcykel. Modelflyveklubben Lolland havde udstilling og opvisning med fly, i den noget mindre målestok, men meget virkelighedstro, og selvfølgelig masse spændene fly, til lands og i luften.
 
Der var blandt andet det gule camouflage farvet KZ Piper L4, fly, fra 1943. Som deltog, på de allieres side under anden verdenskrig, ved belejringen af Nordafrika.
 
DC3 Vennerne kom med deres gamle DC3 passagerfly, hvor der var mulighed for en rundflyvning, og i løbet af dagen blev det til tre "udsolgte" rundflyvninger, over det østlige Lolland.
 
Syv hjemmebyggede fly, der til daglig har base i Roskilde lufthavn kom og gav en såkaldt RV x 7 formationsflyvning, hvor det gjaldt om at holde tungen lige i munden, så man ikke kom for tæt på de andre fly. Der var soloopvisning af et ”chipmunk” fly som er en Spitfire med lille motor, så man kunne se hvordan sådan et fly, skulle flyves.
 
Som lidt ekstra krydderi på himlen, kom et par af Forsvarets 2F-16 Fighting Falcon forbi, der bruges til beskyttelse af vores luftrum og lavede tre overflyvninger over pladsen.
Holeby - Skrevet Søndag 28/7-2013

Relaterede Artikler: Åben flyveplads (2012)
 









 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid