Flere påsatte brande på fire timer

En person anholdt for at stå bag fire påsatte brande i de tidlige morgentimer.
Det blev en usædvanlig travl morgen, for brandmandskaberne på Lolland. Fire påsatte brande blev det til på godt fire timer, og man fandt hurtigt en sammenhæng mellem brandene, da det var en samme mand der ejede alle de brandhærgede ejendomme.

Kort før klokken 08, opdagede en forbipasserende elektriker, at der røg kraftigt fra et gammelt tømmerværksted, på Vestre Landevej, i Nørreballe, hvor der er fire lejligheder. Branden udviklede sig og drillede brandfolkene, da der var flere hulrum, hvor ildlommerne gemte sig, og det var svært at komme op på loftet og slukke branden indefra.

Indsatslederen valgte at tilkalde anden udrykningen fra Nakskov, da Maribo og Rødby stadig var i gang med efterslukningen, i Skørringe. Yderligere blev Beredskabsstyrelsen i Næstved kaldt til at stå standby, på Falck stationen, i Maribo, hvis der skulle komme flere udrykninger, men de nåede aldrig at komme ud på stationen, da de blev dirigeret til assistance ved branden i Nørreballe.

Mens man endnu var i gang med slukningen, kom brand nummer fire, da det brændte i et hus på Kirkevejen i Hillested, så nogle af brandfolkene måtte omdirigeres til den nye brand, hvor der også var flere arnesteder inde i huset.

I løbet af formiddagen anholdte politiet en 43 årig mand, på sin arbejdsplads, som tidligere havde truet den nordjyske mand  som ejer alle de brandhærgede huse. Den 43 årige har tidligere boet til leje, i et hus i Bandholm, hos den nordjyske mand. Den 43 årige blev fredag eftermiddag løsladt, men sigtelserne om ildspåsættelse opretholde, der var ikke beviser nok, til han kunne varetægtsfængsles. Politiet efterforsker stadig sagen, og skal blandt andet undersøge om den 43 årige selv står bag brandene eller om der er flere der har hjulpet til med at antænde brandene.

Se video fra branden: YouTube
Nørreballe - Skrevet Fredag 29/11-2013









 
 
 
Endnu en brand
Knap 10 minutter efter den første brand på Skørringe Skovvej, var anmeldt indløb der endnu en brandmelding, denne gang på Vestre Landevej 306, i Stokkemarke.
 
Stokkemarke Brandvagt var hurtig fremme og røgdykkere fik hurtigt slukke brandene der var anlagt inde i beboelsen, så brandskaderne blev begrænset. -Politiet fik også mistanke til at denne brand, var påsat.
 
 
 
 
Kraftig husbrand
Klokken 05.46, opdagede en nabo at det brændte i et hus på Skørringe Skovvej 14, ved Skørringe.
 
Da brandmandskabet kommer frem til adressen brænder det kraftigt inde i huset, så der bliver sendt røgdykkere ind for at eftersøge om der er nogle personer i huset, men finder heldigvis ingen hjemme.
 
Det var tydeligt at branden var påsat, da der var flere arnesteder i huset, og denne brand skulle blive begyndelsen til en travl dag, for brandmandskaberne på Lolland.
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid