Bombetrussel mod Lalandia

En mand afleverede en skriftlig bombetrussel i receptionen
Kort efter klokken 18, fredag aften, afleverede en person et brev i receptionen, hos Lalandia Feriecenter i Rødbyhavn, i brevet, var der en bombetrussel, om at en bombe ville sprænge på feriecenteret.

Personalet gik hurtigt i gang med at evakuere feriecenter og badeland, efter deres evakueringsplan "Rød Kode". Der var godt 500 gæster i badelandet, og godt 1500 i resten af feriecenteret, de blev samlet på en nærliggende boldbane.

Der var på intet tidspunkt optrak til panik, og personalet sørgede for håndklæder, til gæsterne, der måtte ud i badedragt og bikini, så de ikke blev kolde. Da man havde registret, at alle var kommet, måtte gæsterne godt gå "hjem" til deres feriehytter, da de ikke var berørt af bombetruslen.

Politi og Falck fik oprettet en "kommandopost" på parkeringspladsen foran feriecenteret, hvor man forsøgt at danne sig et overblik over feriecenterets størrelse. En ambulance samt fire brandkøretøjer, holdt standby, i tilfælde af der skulle være en bombe, gemt et sted. Ambulancen og brandkøretøjerne blev sendt hjem ved 21 tiden.

For en sikkerheds skyld, var nogle specieltrænede bombehunde var på vej, fra Forsvarets bomberydder afdeling i Farum, tilkaldt. De ankom ved 22 tiden, og efter en kort briefing, med politiets indsatsleder, på stedet, iklædte to mand sig i deres godt 40 kg tunge beskyttelsesdragt, inden de med hver sin bombehund, gennemsøgte hele feriecenteret fra A-Z.

Politiet afblæste evakuering klokken 02.39, i nat, da bombehundene ikke havde fundet noget mistænksom. Politiet har en forhåbning om at de nok skal finde den person, der afleverede brevet, med bombetruslen, da receptionen er videoovervåget.

Se video: YouTube
Rødbyhavn - Skrevet Lørdag 16/8-2014








Ny bombetrussel mod Lalandia
For anden dag i træk måtte politiet rykke talstærkt ud
For anden dag i træk, måtte politiet lørdag, rykke talstærkt ud til Lalandia Feriecenter, da man igen havde modtaget en bombetrussel. Fremgangsmåde var den samme, som fredag aften, hvor et brev blev afleveret med en skriftlig bombetrussel. Politiet blev alarmeret lørdag klokken 17.35.

Også lørdag fik personalet stille og roligt tømt, badeland og det omliggende feriecenter, uden den helt store dramatik, nogle gæster var selvfølgelig lidt kede ad, at få spoleret deres aften igen.

Forsvarets bomberyddere var endnu engang tilkaldt, og ankom ved 20.30 tiden, med fire mand og hunde, efter en kort planlægning, gennemgik de igen feriecenteret grundigt, for eventuelle mistænksomme genstande.

Afspærringen var lørdag rykket helt ud på vejen, så politiet kunne tjekke parkeringspladsen, for spor, efter en eventuel gerningsmand. Flere havde bemærket en mand stå lidt afsides på stien, bag sportshallen, men da en betjent råbte ham an, stak han af, et par betjente og en medarbejder fra Lalandia satte efter ham, også en hundepatrulje blev sendt afsted, men desværre vendte alle tomhændet tilbage.

Kort efter midnat kunne politiet afblæse bombealarmen, man havde ikke fundet nogen bombe, så afspærringen er ophævet, og Lalandia åbner normalt igen søndag.
Opdateret Søndag 17/8-2017








Ung mand anholdt efter bombetrussel
Politiet anholdte søndag aften en 18 årig ung mand fra Nakskov. Den unge mand er mistænkt for at stå bag bombetruslerne mod Lalandia, fredag og lørdag.
Ved et grundlovsmøde opretholdt dommeren, den unge mands anholdelse i tre gange 24 timer, så politiet kan fortsætte efterforskningen, og finde yderligere beviser mod den anholdte.
Den unge mand, der tidligere har arbejdet på Lalandia, nægter sig skyldig.
Opdateret Mandag 18/8-2014

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid