Nytårsaften og nat var stille og rolig

Deltidsbrandmændene kunne i ro og mag fejre nytår med familie og venner
Nytårsaften forløb stille og rolig for de lokale brandberedskaber, så alle deltidsbrandmændene havde rig mulighed for at skåle nytåret ind, da klokken ramte midnat, og et nyt år tog sin begyndelse.

I løbet af nytårsaftensdag var der et par enkelte brandudrykninger, ser vi bort fra skolebranden i Kappel, var det i småtingsafdelingen med de automatiske brandalarmeringsanlæg der sendte bud efter brandfolkene.

Klokken 15.45, og klokken 18.28 var det brandkøretøjerne i Maribo, der måtte ud af garagerne til automatiske brandalarmer fra henholdsvis Knuthenborg Gods, og Margrethe Hjemmet.

Falck i Rødby fik en enkel tur klokken 17.06, hvor det også var en automatisk brandalarm der kaldte, denne gang var det fra Kofoedsminde.

Årets sidste brandudrykning indløb klokken 23.05 til Falck i Nakskov, der måtte en tur ud af garagerne og afsted til  asylcenteret på det gamle Hvilested plejecenter  ved Søllested, her var der ikke meget at komme efter, så brandfolkene skyndte sig selvfølgelig hurtig hjem i garagerne igen, så de kunne komme hjem til deres familie og venner , og fejre nytåret.

I løbet af natten var der ingen brandudkald, før den vagthavende indsatsleder på Vestlolland ved 6 tiden nytårsdagsmorgen blev kaldt ud til et indsatsledereftersyn i Svinglen, hvor man tilsyneladende havde forsøgt at sprænge et af de store træer, så det stod i lys lue. Træet var så medtaget af branden, at det blev fældet i løbet af nytårsdag.

Klokken 07.30 blev Falck i Rødby alarmeret til husbrand i Havnegade i Rødbyhavn. Da brandfolkene ankommer til adressen, havde ilden godt fat i en større carport med redskabsrum, som lå tæt op ad to huse, men en hurtig indsats forhindrede branden i at brede sig.

Det var hunden i det ene hus, der fik vækket sine ejere, så beboere og hund var kommet ud, da brandvæsenet ankom. Man formoder at det er fyrværkeri, der er årsag til branden.

Nytårsdag klokken 14.11 rykkede Falck i Nakskov ud på årets første brandudrykning, der var en automatisk brandalarm fra Vingefabrikken Vestas. Det var en fejl på sprinklercentralen, der var årsag til alarmeringen.

Lolland - Skrevet Fredag 1/1-2016
Relaterede Artikler: Nytår 2015

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid