Brand i større staldbygning

Brandmandskaber fra henholdsvis Stokkemarke Brandvagt og Falck i Maribo, blev onsdag morgen klokken 06.59, alarmeret til brand i en større staldbygning, ved en kalkunfarm, på Keldernæs Strandvej.
Det var ansatte på kalkunfarmen, der kort før klokken 07, opdagede branden. I første omgang forsøgte man selv at slukke branden, der udviklede sig hurtig, så man måtte tilkalde brandvæsenet.
Da brandmandskaberne ankommer, er der en kraftig røgudvikling fra en større staldbygning, som heldigvis var tom. Senere på dagen, var det efter planen at man ville modtage en større leverance af kalkuner, som skulle havde været i den nu udbrændte staldbygning.
Ingen af de andre stalde, som var fyldt med kalkuner, var i farezonen for at blive flammernes bytte, dog var man opmærksom på at røgen ikke trængte ind i disse stalde, da kalkuner er et meget sart dyr, som ikke tåler ret meget røg. Efter godt 2½ times indsats kunne brandfolkene melde branden for slukket, så nu er brandstedet overdraget til politiet, som vil undersøge nærmere, hvad brandårsagen kunne være.
Se video fra branden: YouTube
Opdateret Fredag 11/3-2016. Første del af politiets efterforskning i at finde årsagen til branden, viser at der forelægger en naturlig forklaring, således at man kan udelukke at branden skulle være påsat.
De ansatte på kalkunfarmen havde hele tirsdagen gjort stalden klar til en større leverance af kalkuner, der skulle ankomme onsdag. Varmeanlægget var startet op, og man havde lagt strøelse ud til de nye kalkuner, så branden formodes at være opstået ved et teknisk uheld i varmeanlægget, muligvis en gnist.
Keldernæs - Skrevet Onsdag 9/3-2016 - Opdateret Fredag 11/3-2016



 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid