Større landejendom nedbrændt

Lørdag aften kort før klokken 22, sad en beboer, på Gl. Kastagervej, og hyggede sig i sin stue, da han pludselig kunne lugte røg, i første omgang tænkte han ikke mere over det, da han havde et vindue på klem, så det kunne være almindelig skorstensrøg som han så ofte havde kunne lugte, men så kunne han høre en klirerne lyd, lidt ligesom glas der falder ned, så gik han hen til vinduet for at kigge ud, og opdagede at ejendommen på modsatte side stod i lys lue.

Da brandmandskaberne ankommer er en større landejendom, med flere tilbygninger, total overtændt, og det er svært for røgdykkere at trænge helt ind i bygningen, så i opstartsfasen står den mest på udvendig slukning med flere strålerør rundt om bygningen. Yderligere bliver rekvireret et ekstra slukningstog bestående af tanksprøjte og stigevogn, så man blandt andet fra stigetop kunne komme op og vælte husets skorsten der stod alene midt i hele, da tagkonstruktionen var brændt væk omkring den.

I følge flere naboer, så har ejendommen stået tomt, i godt og vel et halvt års tid, da den tidligere beboer var død, og efterfølgende havde kommunen købt ejendommen med henblik på nedrivning. I den senere tid havde "nedrivningsfolk" arbejdet på stedet, hvor der blandt andet er fjernet kloaker og en septiktank, og der skulle heller ikke længere være strøm til huset.

Så hvad der er årsagen til den voldsomme brand, står endnu uvist hen, men det har brændt i nogen tid inden genboen opdager branden. De seneste tre uger har Vestlolland igen oplevet mystiske brande i ubeboet huse. Natten til 3. november nedbrændte en landejendom på Engene syd for Dannemare, og den 13. november var anlagt et bål inde i et nedrivningshus på Græshavevej i Græshave.

Se video fra branden: YouTube
Kastager - Skrevet Søndag 26/11-2017

Relaterede Artikler: Ældre faldefærdig hus overtændt 





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid