Drilsk brand i kornsilo på havnen

Fredag formiddag, slog ansatte ved DLG´s store kornsilo, på Sydkajen i Nakskov, alarm om brand i en støvcyklon, på siloens 5. loft.

Ved 12 tiden var man nervøs for at branden vil brede sig til 6. loft, men røgdykkere fik branden så meget under kontrol, så branden forblev på 5. loft, men det ulmede stadig en del inde i rørene til et udluftningssystem, hvor det var vanskeligt at komme ind og slukke, så det var nødvendigt at pille nogle af rørene ned. Systemet trækker støv og avner ud, dette medførte også at branden blev transporteret rundt i systemet, og i to containere begyndte det også at brænde, så de blev trukket væk fra siloen, så brandfolkene kunne sprøjte skum ind og kvæle branden.

Branden er formentlig opstået ved at nogle håndværkere havde brugt en vinkelsliber, ved udluftningssystem, herved er gnister suget ind og havde antændt støv og avner i rørene.

Brandvæsenet måtte sætte en del ressourcer ind for at bekæmpe branden, for uden "standardudrykningen" på sprøjte, tankvogn, og stigevogn, blev der rekvireret yderligere en sprøjte fra Nakskov, og en tankvogn fra det frivillige beredskab i Maribo. En tanksprøjte fra Falck i Nykøbing blev så kaldt til Nakskov for at opretholde beredskabet i tilfælde af nye brandudkald.

Se video: YouTube
Nakskov - Fredag 24/5-2019









Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid