På udflugt i lokalområdet; City Sightseeing i Bandholm

Bandholm er en "lille" færgeby, på det nordlige Lolland, herfra sejler der en færge til Askø, men der er nok tre ting som Bandholm er særlig kendt for, Knuthenborg, Museumsbanen, og Bandholm Hotel, det sidstnævnte blev flere gange nævnt i forbindelse med Faderhusets aktiviteter, i dag er er det fire stjernede hotel, fra 1886, solgt, og drives af en fond. Hotellet er i øvrigt udnævnt til Danmarks Bedste Hotel, tre år i træk, 2017, 2018, 2019, af TripAdvisor, som er en af verdens største rejsesites.

Museumsbanen mellem Maribo og Bandholm, blev indviet i 1869, som den første jernbane på Lolland. Banen blev nedlagt i 1952, hvor den blev overtaget af Lollandsbanen, i årene efter blev der stadig kørt gods på banen.

Veteranbanen Maribo-Bandholm blev oprettet i 1962, som Danmarks første museumsbane, som i mere end 50 år, har kørt tusindvis af turister, med de gamle tog.

Knuthenborg Safaripark, der er en af landets mest velbesøgte turistattraktioner, blev "grundlagt" i 1969, af Lensgreve Adam W. Knuth, men allerede 100 år før, i 1860 var det muligt for betalende gæster at besøge parken, dog uden vilde dyr som vi kender i dag, med flere end 1000 dyr, fordelt på godt 70 dyrearter..

Og parken forstår at forny sig, i 2018 åbnede man Dinoskoven, et 30.000 kvadratmeter stort område, udgravninger og udstilling af fossiler og skeletter. og her i 2020 kom fire verdensberømte cirkuselefanter til parken for at nyde deres pensionstilværelse.

Et par kilometer syd for Bandholm ligger Merritskoven, her er der mulighed for at møde bisonokser og vildsvin, men husk færdsel i skoven er på eget ansvar og på dyrenes præmisser.
Bandholm - Mandag 14/9-2020















Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid