Kraftig røgudvikling i kælder på plejecenter

Onsdag aften klokken 19.05, indløb der en automatisk brandalarm fra Skovcenteret i Nakskov, da indsatslederen kommer frem, meddeler plejepersonalet at det ryger i kælderen.

Den kraftige røg var begyndt at sive op til beboelsesafsnittet på plejecenteret, så personalet gik i gang med evakuering af beboerne, så de blev flyttet ned til en anden afdeling på centeret.

Røgdykkere blev sat ind i kælderen for at bekæmpe branden, men da kælderen er stor med mange gange, så blev der rekvireret yderligere assistance, med en ekstra sprøjte fra Nakskov, samt en sprøjte og en tankvogn fra Maribo, så der var i alt tre sprøjter, to tankvogne og en stigevogn, ligeledes var der en ambulance og akutbil på stedet.

Efter et par timer var branden slukket, men kælder var fyldt af røg, som man først skulle have ventilleret ud, inden brandindsatsen var overstået.

Branden er opstået i en el-installation, så store dele af plejecenteret er uden strøm, mens kælderen er temmelig brand- og sodskadet.

Mens at brandfolkene stadig var i gang på Skovcenteret, indløb der yderligere en automatisk brandalarm, denne gang fra Vestas vingefabrik, men det viste sig hurtigt at være en blind alarm, hvor en branddetektor muligvis er aktiveret af en edderkop.
Nakskov - Torsdag 26/1-2023

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid