Træ-dampskibet Ladye Dora søsat i Nakskov

Ét af de sikre forårstegn, er når Danmarks største sejlende træ-dampskib Ladye Dora, bliver søsat i Nakskov havn, for så at ligge det næste halve år i sommerresidens på Plutteøen.

Tirsdag formiddag rullede en af BMS´ store blokvogne ind ved Honnørkajen, hvorfra dampskibet hejses i vandet. BMS havde hentet skibet fra dets vinterhi i Maribo, hvor det står tørt og godt i en hal hos Ringtved.

Ladye Dora er bygget i 1909, i Nottingham, England, og var under 2. verdenskrig med til at evakuerer engelske og franske soldater, der var strandet i Dunkerque, Nordfrankrig.

I 1960 kom skibet på danske hænder og blev omdøbt Frigga. I 1980érne blev skibet købt af Erling Langhoff fra Nakskov, og for at bevare skibet, blev foreningen ”Friggas Venner” skiftet i 2013, med det formål at restaurere skibet og bringe det tilbage til sin oprindelse med dampmotor.
 
I juli måned 2017, kunne skibets søsættes med ny dampmaskine, samtidig blev skibet omdøbt til Ladye Dora.

Da Ladye Dora var søsat, kom den gamle havnebåd Nakskov Havn 1, for at trække dampskibet ud til Plutteøen.

Skulle der være nogle der har lyst til at være frivillige i foreningen Friggas Venner, er man hjertelig velkommen, enten kan man kontakte foreningen eller snakke med folkene, når der er Træskib sammenslutning i Nakskov, i Pinsen (18 + 19/5-2024) eller ved Damptræffet i Maribo, ugen efter.
Nakskov - Tirsdag 23/4-2024

Indslag på TVøst

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid