Brand i halmlade ved Vesterborg

Tirsdag eftermiddag klokken 15.20, blev Falck i Nakskov og Stokkemarke Brandvagt kaldt til gårdbrand, på Skaftegård, som ligger på Skovhusevej, ved Vesterborg.

Ved brandvæsenets ankomst, var der kraftig ild, i den ene ende af en halmlade, hvori der lå omkring 100 bigballer. Så man satte hurtigt ind med røgdykkere, så ilden ikke bredte sig, til hele laden, hvor der blandt andet også, stod gummivogne og en mindre traktor, samt nogle traktordæk.

Der blev kaldt ekstra tankvogne, fra Falck i Nakskov, og Lolland Brandvæsen, i Maribo, som kørte pendulfart til vandværket efter vand, efter halvanden times indsats, valgte man at lade halmen brænde ud, under kontrol. Størstedelen af brandmandskabet forlod brandstedet ved 20.30 tiden, hvorefter der blev sat brandvagt på, til at holde øje med branden.

Branden opstod, da gårdejere ville brænde nogle fejlbundet bigballer af, på marken, godt 75-100 meter fra laden, og inden han nåede at grave et brandbælte, var ilden løbet ind i laden, og havde antændt bigballerne.

Under kørslen efter vand, var en af tankvognene så uheldigt at komme for langt ud i rabatten, så den kørte i grøften, og en tilkaldt bjergningsvogn, fra Nykøbing, som var i nærheden, fik hurtigt trukken tankvogn op, så den kunne fortsætte.
Vesterborg - Skrevet Tirsdag 23/8-2011











 
 
 
Billeder fra onsdag
Natten til onsdag, havde fire brandfolk, fra Falck i Nakskov, holdt brandvagt, ved den brændende lade, og her til morgen blev de afløst af to frivillige fra Lolland Brandvæsen, som går brandvagt og holder øje med den brændende halm, som stille og rolig får lov til at brænde ud.



 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid