Vandproblemer på Vestlolland

På Vestlolland, har det stort set regnet, uafbrudt siden onsdag eftermiddag, og der er kommet mellem 70 og 80 mm regn, det svarer næsten til hele augusts nedbør på få dage.

Nu begynder problemerne også at vise sig, for vandet kan ikke løbe væk, fra huse og veje, da afvandingskanaler, kloaker, og rensningsanlæg er fyldt godt op. De frivillige ved Lolland Brandvæsen, har også været ude med pumperne, de steder, hvor vandet var til fare for mennesker og dyr, hvor der var behov for en øjeblikkelig indsats.
Vestlolland - Skrevet Fredag 12/8-2011

Beredskabsstyrelsen pumper vand

Lørdag blev Beredskabsstyrelsen i Næstved, bedt om at komme og assistere ved tømning af den gamle Utterslev Mose, som efter flere dages regn, og godt overfyldte afvandingskanaler, efterhånden var omdannet til en mindre sø, hvor vandet blev ved med at stige, så at det var lige ved at trænge ind i de nærliggende huse på Gallevej.
Der blev opsat en stor dykpumpe, i en drænbrænd, som kunne pumpe godt 10.000 liter vand i minuttet, og i alt er der lagt 1,8 kilometer slanger ud.
Utterslev - Skrevet Søndag 14/8-2011

Vandsituationen Mandag

Efter at have knoklet det meste af weekenden, kunne diverse beredskaber, begynde at se en ende på oversvømmelserne, men efter søndag aften, og natten til mandag, hvor der igen, faldt en del regn, op til 30 mm. Lokalt, kunne beredskaberne begynde forfra igen, med at pumpe vand.
Flere steder måtte beredskabsstyrelsen sætte talstærkt ind, for at holde vandstanden ned, og Lolland Brandvæsen, har ved middagstid, mandag, været ude på godt 30 pumpeopgaver hen over weekenden.
Lolland - Skrevet Mandag 15/8-2011





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid