Brand på Ryde Savværk

Ildskæret kunne ses på flere kilometers afstand, da Falck blev kaldt til bygningsbrand, på det nedlagte Ryde Savværk, fredag aften klokken 20.17. Et ubeboet hus på grunden ved savværket var overtændt og taget var begyndt at styrte sammen, da indsatslederen og de første brandkøretøjer, fra Rødby, ankommer til stedet.

Branden kommer hurtigt under kontrol, og man foretager en udvendig slukning, da det er for farligt at sende røgdykkere ind i huset, des på grund af, at taget er styrtet sammen, men også på grund af, at gulvet over kælderen flere steder er brændt væk.

Indsatslederen vælger at tilkalde assistance fra Stokkemarke, da gløderne fra branden, havde antændt et hult træ bag huset, træet blev slukket og fældet, så der ikke var fare for at det skulle vælte.

De frivillige fra Lolland Brandvæsen, kom med lystrailer, sørgede for at der var en god kop kaffe, og senere kom forplejningen, hvor brandfolkene fik serveret dagen ret, der bestod af biksemad med spejlæg, som vor mor lavede det.

Det er endnu for tidligt at sige hvad brandårsagen er, men mistanken om endnu en påsat brand, er til stede, da det har brændt et stykke tid, inden at branden er opdaget. Skadeservice Danmark kom lørdag formiddag, og fik sikret brandstedet, for nedstyrtningsfare og fik dækket døre og vinduer ad, så ingen kunne komme ind i huset, brandstedet skal nu undersøges af politiets teknikere, i løbet af næste uge.
Ryde Skov - Skrevet Lørdag 25/2-2012






 
 

 
 
 
 
Oprydning efter branden på Ryde Savværk
Lørdag d. 25. februar, var de sidste gløder fra husbranden, i Ryde Skov, så småt blevet slukket, så indsatslederen havde rekvireret Beredskabsstyrelsen i Næstved, til at komme med en redningskran, så man kunne begynde at sikre brandruinen, så politiets teknikere kunne færdes sikkert, uden fare for sammenstyrtning, når de skulle finde brandårsagen.

Kommunens miljøvagt var også tilkaldt, da man havde fundet en del kemikalier og maling, i kælderen.

Tak til Plys for billederne






 
 

Kommentarer

  1. Hvor er det trist at se sit hjem blive knust på denne måde. Har mange gode minder fra tiden på savværket. At se min fars livsværk forsvinde på denne måde er ikke til at bære.
    Claus Rosenberg Højager (tidligere Hansen)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid