Action Day 2012

Lørdag d. 21/4-2012, afholdt Lolland Brandvæsen en stor fællesøvelse, hvor alle tjenesteområder, i det frivillige beredskab deltog. De Frivillige mødte ind til morgenmad, klokken 7.30, og derefter blev der afviklet tre scenarioer. I øvelsen deltog også Guldborgsund Redningsberedskab, med venteplads, og redningshunde.
Elever fra Halstedhus Efterskole deltog som figuranter, og måtte lægge krop til sminkørernes kunstneriskes udfoldelser.
Selvom det blev en lang dag, de sidste tog hjem omkring 01, natten til søndag, så havde brandvæsenets forplejningsgruppe, sørget for rigeligt med mad og drikkelse, morgen, middag og aften, så på det område manglede der intet.
Lolland - Skrevet Mandag 23/4-2012 - Opdateret Lørdag 28/4-2012
Øvelse 1 - Gaseksplosion på Halsted skole

Klokken 7.30, begyndte man, at sminke elever fra Halstedhus Efterskole, som gerne stillede op, som figuranter, og da man ved første øvelse, skulle bruge 30 figuranter, tog det lidt tid.

Omkring klokken 9.40, blev de frivillige, ved Lolland Brandvæsen alarmeret, til gaseksplosion på skole, yderligere var der assistance fra Guldborgsund Redningsberedskab, med venteplads, samt redningshunde til personeftersøgning.





Øvelse 2 - Brand om bord på Askø Færgen
Klokken 14.30, gik alarmen til anden øvelse. Brand i maskinrummet på Askø færgen, og der er meldinger om flere svært forbrændte, samt at nogle var hoppet i vandet, i forsøg på at svømme i land. -personerne i vandet, var dykkere, som deltog i øvelsen.

To redningsbåde blev sat i vandet, fra Bandholm havn, for at lave personeftersøgning i vandet, mens færgen stille og rolig, "humpede" i havn, til det ventende redningsmandskab.






Øvelse 3 - FUH med to minibusser og personbil

Til sidst var det en større trafikulykke, ved Holeby, hvor to minibusser og en personbil, var stødt sammen, godt 15-18 personer var fastklemte i og under køretøjerne.

Redningsmandskabet fik stabiliseret køretøjerne og fik stille og roligt frigjort de tilskadekomne, mens redningshundene, fra Guldborgsund Redningsberedskab, igen måtte i aktion, da to tilskadekomne fra køretøjerne, var i chok og løb forvirret rundt i et nærliggende skovområde.


 
 
 


 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid