Drilagtig olie i havnen

Søndag aften klokken 20.10, blev Falck i Nakskov, kaldt til Nybrokrydset, hvor der var opdaget oliepletter i vandet, ved sluserne.
Olien kom åbenbart indefra Indrefjorden. I samråd med miljøvagten, blev der lagt en "strømpe" med absorberende middel ud, som flydespærring, for at forhindre, olien at komme ud i selve havnen.
Tidligt i morges var indsatslederen, igen kaldt ned til havnen, denne gang, havde man observeret olie, ved det gamle færgeleje ved Toldboden. Falck og frivillige fra Lolland Brandvæsen, fik fisket en del tang og ålegræs op, der var smut ind i olie.
Efter et par timers indsats, valgte man stoppe, og så håber brandfolkene på lunere vejr, de næste dage, så olie kan fordampe.
Opdateret Tirsdag 15/5-2012: Klokken 08.38, blev Falck i Nakskov igen igen, kaldt ud til olieforureningen, denne gang var det fra lystbådehavnen, på Hestehovedet, hvor man observeret oliefilm. Vinden havde i løbet af natten vendt, så nu var olien begyndt at drive ud af havnen, og ud i fjorden.
Lolland Brandvæsen satte en redningsbåd, i vandet, og hele formiddagen, sejlede man rundt for at se, og man kunne finde kilden til forureningen, men uden held. Beredskabet er meget obs. på, hvor olien befinder sig, og man har nogenlunde kontrol over olien, ialt regner man med, det drejer sig om, godt 1000 liter olie, og man holder øje, med skibe og virksomheder i havnen.
Vicebrandchefen opfordrer borgere, via TV2 øst, der observer olien, nye steder, om at ringe til politiet på tlf. 1-1-4, og ikke alarmnummer 1-1-2.
Nakskov - Skrevet Mandag 14/5-2012

Billeder fra mandag formiddag


Olien driller stadig

Onsdag formiddag, satte Lolland Brandvæsen og Nakskov Havn flydespærringer op forskellige steder i havnen, hvor der er udløb i havnen, ikke fordi man har fundet forureningskilden, men mere for at kunne udelukke at kilden til forureningen stammer  derfra og kommer der mere olie, bliver det indenfor flydespærringerne.

Umiddelbar virker det ikke som om, der er kommet mere olie, siden i går, så man kan håbe og bed til at forureningen er stoppet, så der nu er fuld kontrol over olien.
Nakskov - Skrevet Onsdag 16/5-2012

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid