Brand i ubeboet hus

Naboen til Bursøvej 55, var i nat oppe for at lade vandet, da han opdager, at der er brand i huset, ved siden af.

Falck i Maribo, bliver alarmeret klokken 01.18, og allerede da indsatslederen kører ud af Maribo, kan han se ildskæret, og ved ankomst er huset som er et mindre nedlagt husmandssted, som har stået tomt siden september, overtændt.

Der bliver rekvireret assistance fra Falck i Rødby, og de frivillige ved Lolland Brandvæsen, med en ekstra tankvogn.
 
Politibetjentene på brandstedet, havde ikke nogen begrundet mistanke om at branden kunne være påsat, så man afventer teknikerne, en af de nærmeste dage, til at undersøge, brandstedet, men strømmen var stadig tilsluttet huset, så brandårsagen kunne også pege i retning af en kortslutning, i elinstallationerne.
Bursø - Skrevet Onsdag 4/7-2012 - Opdateret Lørdag 2/2-2013





 
 
Mænd tilstår påsatte brande
Igennem de sidste par år, har politiet, helt ubemærket efterforsket en del påsatte brande, på Sydlolland, det har nu ført til at to mænd, på henholdsvis 28 og 44 år, har tilstået ildspåsættelse. De to brande, mændene har tilstået, er den 24. februar, et tomt hus ved Ryde savværk, og et nedlagt landejendom, på Bursøvej, den 4. juli.
 
Onsdag anholdte politiet, den 28 årige, på hans bopæl i Holeby, og ifølge Folketidende, blev han varetægtsfængslet for våbenbesiddelse, men sandheden var at det var hemmeligt, at politiet havde ham i kikkerten, i forbindelse med de påsatte brande, da hans 44 årige medgerningsmand, der stadig var på fri fod, ikke skulle lugte lunten, at politiet også var på sporet af ham.
 
Den 44 årige blev anholdt i Rødby, torsdag, og bliver fredag fremstillet i et grundlovsforhør, sigtet for brandstiftelse.
 
Politiets efterforskning, bragte dem på sporet af den 28 årige, da han er set ved flere af de påsatte brande. Han har også har erkendt de to brande, han er sigtet for, og blev i grundlovsforhør, varetægtsfængslet i fire uger, og samtidig blev det i retten besluttet, at han skal mentalundersøges.
 
Der er stadig en del mystiske brande, på Sydlolland, fra 2011 og 2012, hvor politiet endnu mangler det afgørende spor, til en egentlig opklaring.
 
Læs også: Brand på Ryde Savværk (24/2-2012)
Opdateret Lørdag 2/2-2013
 
 
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid