Flere markbrande i weekenden

En afbrænding løb løbsk, som fik antændt en nyhøstet mark, ved Brigetvej, på den østlige del af Fejø. Lørdag klokken 16.48 blev der slået alarm til øens brandvagt, og Falck i Nakskov.
Mens hjælpen var undervejs fra Nakskov, fik brandmandskabet fra Fejø, med hjælp fra en lokal bonde, pløjet et bredt brandbælte, da nogle nærliggende huse, og en uhøstet kornmark, på et tidspunkt, var i farezonen. Heldigvis bar vinden, ilden væk fra husene, og man fik ilden under kontrol, så den blev standset, inden den kom tæt på kornmarken.
Da Falck fra Nakskov nåede frem, var ilden dæmpet så meget, at man var i gang med efterslukningen.
Fejø - Skrevet Søndag 19/8-2012 - Opdateret Mandag 20/8-2012

Markbrand ved Vesterborg
Søndag ved 13.30-tiden, blev et større areal på en høstet mark, på Vedbyvej, ved Vesterborg, flammernes bytte, og ilden var tæt på, at løbe over og antænde en hæk, til en nærliggende have.

Efter godt et kvarters tid, var ilden slukket ved en hurtig indsats, med vandkanonerne, fra to tankvogne. Årsagen til branden er endnu lidt uvist, det kan være en gnist fra en mejetærsker, der har kørt og høstet, eller en henkastet cigaret, da naturen er knastør, i øjeblikket.
Vesterborg - Skrevet Søndag 19/8-2012

Markbrand Abildtorpe
Afbrænding af fejlbundne bigballer, løb løbsk, og antændte en stubmark, så brandfolkene blev alarmeret søndag klokken 16.03, men ilden kom hurtigt under kontrol, da bonden til marken, havde pløjet et brandbælte omkring flammerne, så branden ikke kunne brede sig yderligere. 

Efter en 10 minutters tid, var ilden slukket, og brandmandskabet kunne pakke sammen og vende retur til stationen.
Nakskov - Skrevet Søndag 19/8-2012

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid