Øvelser hos Lolland Brandvæsen

Torsdag i sidste uge, afholdt Beredskabsstyrelsen Sjælland, i Næstved, to store katastrofemedicinske øvelser, hvor en stor del af redningsberedskaberne, øst for Storebælt, deltog.

Scenariet var et sammenstyrtet etageejendom, hvor der også var køretøjer, som var ramt af murbrokker, så der var indespærrede personer, både i køretøjer, under murbrokker, der var kvæstede i resterne af etagerne, der endnu ikke var styrtet sammen, så der var rigeligt at se til for det fremmødte redningspersonale, der skulle arbejde sammen på tværs af "grænserne" mellem politi, sundhedspersonale, brandmandskab, og Beredskabsstyrelsen.
Ved øvelsen blev der afprøvet en ny type båre, af mærket Lees (Light Emergency Stretcher Systems) hvor båren bæres i stropper, via en sele på skulderne, så båreholdet har hænderne frie, til eventuelt at holde patientens hoved. Båren vejer godt og vel 4 kg.

Se video 1: YouTube

Se video 2: YouTube

Knap nok var brandmandskabet kommet hjem, i torsdags, fra den store katastrofemedicinske øvelse, i Næstved, før de måtte på hjul igen. Der indløb en melding om en ulykke på Kirkevejen, i Hillested, hvor en traktor havde ramt en personbil, og der var fastklemte i bilen.

Brandberedskaberne på Lolland, var i forvejen ude til en busulykke på Sydmotorvejen, så de frivillige ved Lolland Brandvæsen, holdt vagten, sammen med brandfolk fra Svenstrup Frivillige Brandværn i Sønderjylland, der også havde deltaget i øvelsen, i Næstved.

Det hele var en tilrettelagt frigøring øvelse, så der var hverken sket en busulykke, eller alvorlig tilskadekomne, på Kirkevejen.

Næstved - Skrevet Mandag 24/9-2012


Relaterede Artikler: Action Day


Billeder fra Næstved;










 




 
 
Billeder fra Kirkevejen;



 
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid