Sukkerfabrikkens nye damptørreri, kom langsomt, men sikkert hjem til sukkerfabrikken

Først på eftermiddagen, kom to slæbebåde, gennem fjorden, med det nye damptørreri til sukkerfabrikken, og ved 20-tiden, tirsdag aften, begyndte den usædvanlige transport fra havnen og over Nybro, gennem Winchellsgade, Rødbyvej-krydset og ind på fabrikkens område, hvor man skulle igennem, så man kom ud omme på den anden side, ved Tollesensvej.
Her var det så planen, at der skulle være to store mobilkraner, som skulle løfte damptørreriet over hegnet og et transportbånd, men disse kraner, var blevet kraftig forsinket på grund af en lastbilulykke ved Farøbroerne, hvor motorvejen var spærret i op til ni timer.
Så onsdag aften, bliver Tollesensvej igen spærret for gennemkørsel, men at kranerne får basket det 100 tons tunge damptørreri på plads.
Damptørreriet er en millioninvestering, som på længere sigt vil gøre sukkerfabrikken mere "grøn", da man vi spare op mod 170 tons kul om året, i forhold til det gamle kulopvarmet tørreri på Tollesensvej, som fremover bliver depot for roeaffald.
På det sidste billedes ses til venstre afbrændingskedlen, på godt og vel 100 tons. Kedlen blev transporteret på 2 stk. 8 akset blokvogne. Til højre ses varmeveksleren på "kun" 84 tons.
Nakskov - Skrevet Onsdag 16/1-2013

De store mobilkraner i aktion

100 tons tunge damptørreri måtte hejses over et transportbånd
Onsdag aften blev Tollesensvej spærret for gennemkørsel, mens de to store mobilkraner fra BMS Krangården, i Holstebro, fik hejst elementerne, til det nye damptørreri, over et transportbånd, hvorefter blokvognene blev kørt i stilling, inde på sukkerfabrikkens område, hvor elementerne, så blev læsset på igen.
Nakskov - Skrevet Torsdag 17/1-2013

Byggeriet af det nye damptørreri godt i gang

Når man kommer kørende ad Maribovej, så kan man se at byggeriet af det nye damptørreri er godt i gang, i starten af ugen, har to mobilkraner fået sat den store dampkedel, på godt 100 tons op, og inde i den, er varmeveksleren, på 84 tons kommet op.
Tørreriet, som skal tørre affaldsproduktet fra sukkerfabrikationens pulp, skal efter planen være klar, til roekampagnen i 2013, som man håber glider bedre, end den netop overstået kampagne.
Det gamle kulfyret tørreri på Tollesensvej, har aftjent sin værnepligt, skal i første omgang fungere, som oplagringsplads for roeaffaldet.
Nakskov - Skrevet Søndag 27/1-2013






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid