Møllemarkskolen - en epoke forsvinder

I den skrivende stund, er nedrivningsfirmaet "Dem Fra Nordlunde" i fuld sving, med at rive villaerne ved siden af Møllemarkskolen ned, og lige om lidt så går de i gang med selve skolen, så inden det sker har vi lavet en lille billedserie af skolen hvor rigtig mange Nakskovitter har sat deres ben igennem deres skolegang, og om lidt er det forbi.

I 2014, ville Møllemarkskolen være fyldt 100 år, men om kort tid, begynder man at rive bygningerne ned, i øjeblikket rives de nærliggende villaer ned, som senere kom under Møllemarkskolen, hvor der bl.a. har været børnehaveklasser, specielklasser og store årgange, 9. og 10. klasser.

Møllemarkskolen hed oprindelig Rødbyvej Skole, og er den ældste af de tre skoler i udkanten af Nakskov, Stormarkskolen og  Madeskovskolen.
 
De ældste bygninger, som vender ud mod Rødbyvej, er som sagt fra 1914, og seneste større tilbygning skete i 1968, hvor fløjen, mod nord og kontorbygningen mod Indrefjorden, blev opført. De sidste børn der var tilknyttet den "kommunale skole" blev i 2008 flyttet til andre skoler, mens specielklasserne måtte vente til man havde fundet egnet lokaliteter til dem på Stormarkskolen. I en periode omkring 2010/11, var Riddersborg børnehave også på skolen, mens at deres nye børnehus blev bygget på Enehøjevej.
 
Madeskovskolen blev bygget i 1917, så det er spændende om de når deres 100 års jubilæum, da politikkerne rasler med sablerne, og varsler lukning af skolen, som et led i den kommende spareplan, på skoleområdet. Stormarkskolen er fra 1925, men i 1981 holdt man skolens 80 år jubilæum, da man tog udgangspunkt i den gamle Abildtorpe skoles indvielse i 1901, og som lukkede i 1925, da Stormarkskolen stod færdig.
 
Det var som et led i kommunens store skoleplan, fra 1915-1925, at man byggede byens fire gamle skoler, og "den store skole" Byskolen på Nørrevold, blev bygget i 1915, og her kunne man gå i de store klasser. På de tre udkantsskoler, kunne man kun gå til 7. klasse.
Nakskov - Skrevet Fredag 15/11-2013 
 
Relaterede Artikler: Møllemarkskolen rives ned

 



 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid