Nedrivning omkring Nakskov sygehus

I knap et år har der været gang i nedrivningen og restaureringen af Nakskov Sygehus til Sundhedscenter
Det er blevet til en del artikler og billeder, som kan ses her på denne side
 
Hovedindgangen forsvinder på sygehuset
Kort før julen, kom turen til den tidligere hovedindgang på Hoskiærsvej, hvor entreprenørfirmaet Preben Hockerup, tog fat på sidste etape af nedrivningen på Nakskovs gamle sygehusområde, der i øjeblikket er under renovering til Region Sjællands kommende sundhedscenter.
Skrevet 30/12-2013
 
 
 
 

Nedrivningen nærmer sig slutningen
Maskinerne har stor set ikke stået stille hen over sommeren
Nedrivningsfirmaet Preben Hockerup, i Haslev, har kørt på, med fuld skrue hen over sommeren, hvor man efterhånden kan se slutningen af det store nedrivningsarbejdet, der har stået på det meste af året, ved det gamle Amtssygehus i Nakskov.

Det daværende operationsafsnit og vaskeriafdelingen ud mod Fayesvej, er de seneste bygninger, der er jævnet med jorden, og sidste etape bliver tilbygningen ved hovedindgangen, ud mod Hoskiærsvej, hvor der tidligere har være laboratorium, selv nedrivningerne ventes færdig i september. Derefter bliver de ryddede områder planeret ud, og laves til grønt område.
Skrevet 24/8-2013
 
 
 
Sidste funktionærblok rives ned
For lidt over en uge siden, gik nedrivningsfolkene i gang med den sidste funktionærblok, ud mod Fayesvej.
 
Så om kort tid, der de tre blokke, fortid, og der bliver lavet et grønt område, ved Fayesvej / Von Thunsvej.
Skrevet 9/5-2013

 
 
 
Nedrivningen fortsætter på sygehusområdet
Nedrivning på det gamle sygehusområde i Nakskov, fortsætter for fuld skrue. Nedrivningsfirmaet Preben Hockerup. har senest jævnet den gamle køkkenbygning med jorden.
 
Nakskov Sygehus nåede at fungere som sygehus, i 99 år, inden Region Sjælland, i april for knap to år siden, nedlagde de 140 arbejdspladser, der var tilbage og udskrev de sidste patienter.
 
Nu er man i godt gang med at ombygge / forbedre sygehusbygningerne til et sundheds- og akuthus, hvor blandt andet praktiserede læger, øre, næse og halslæge, og øjenlæge skal samles.
 
I øjeblikket kører der en heftig debat i diverse medier, om adgangsforholdene, og parkeringsmulighederne, er under al kritik, for de borgere der skal besøge deres læge, i sundheds- og akuthuset.
Skrevet 10/4-2013
 


 
 
Første bid af køkkenbygningen
Gravemaskinen har taget den første bid af den gamle køkkenbygning ved Nakskov Sygehus. Knap nok var den midterste funktionsnærblok, jævnet med jorden, før nedrivningsfirmaet nu har taget hul på endnu en etape, denne gang er det den gamle køkkenbygningen, ved Nakskov Sygehus, der står for skud.
 
Gravemaskinen har gnavet sig igennem det første hjørne af køkkenbygningen, og når en gang bygningen er væk, der det efter planen, at der skal etableres parkeringspladser, på området til patienter, der skal ind på det nye akutcenter.
Skrevet 9/3-2013
 
 
 
Snart er de gamle funktionærblokke fortid
Nedrivningsfirmaet kører på med fuld styrke, nu er den midterste blok snart væk
Eén af vores fotografer var i weekenden forbi, det gamle sygehusområde i Nakskov, og her kan man tydelig se udviklingen, der mangler ikke mange kvadratmeter, af de ialt 9120 m2, der alt i alt, skal rives ned i området.
 
Af de tre funktionærblokke, er knap halvdelen revet ned. Der var ialt 65 lejemål, fordelt på de tre blokke, der er opført i 1969, i den sidste blok ud mod Fayesvej, bor kommunens hjemmehjælp, stadig til leje, men skal flytte ud, inden for den næste måneds tid
Skrevet 11/2-2013


 
 
 
Første blok ved sygehuset jævnet med jorden
Den første blok af funktionærboligerne er så godt som jævnet med jorden
Lige knap 14 dage har det taget for nedrivningsfirmaet Preben Hockerup, at forvandle den første blok, af funktionærboligerne til murbrokker. Der er nu et større sorteringsarbejde, og bortkørsel af murbrokker og byggeaffald.
 
Den midterste blok er også klar til nedrivning, næsten alle vinduer og inventar, der kunne genbruges er fjernet.
Skrevet 12/1-2013

 
 
 
Næste nedrivningsetape skudt i gang
Så er det funktionærboligernes tur til at blive jævnet med jorden
Nedrivningsfirmaet Preben Hockerup, har nu taget hul på næste nedrivningsetape, på det gamle sygehus område. Kort før jul tog gravemaskinen den første bid, af funktionærboligerne, ud mod Fayesvej.
 
I først omgang er det de to bagerste blokke, der står for skud, da kommunens hjemmepleje har lejet sig ind i den første blok, frem til februar måned.
Skrevet 1/1-2013

 
 
 
Elevboliger jævnet med jorden
De gamle gule elevboliger, ved Nakskov sygehus, ligger nu jævnet med jorden
I dag, fredag, blev de sidste mure, fra de gamle elevboliger, væltet af gravmaskinen. Efter godt 14 dages arbejde er elevboligerne forsvundet. Så nu er næste omgang nedrivning, de to bagerste funktionærboliger, på Fayesvej.
 
Den første blok, kan først rives ned til næste år, da kommunens hjemmepleje har til huse, i nogle af lejlighederne.
 
NakskovFoto har lavet en lille billedeserie over nedrivningen, af elevboligerne, den seneste uges tid.
Skrevet 16/11-2012




 
 
 
Næste etape på Nakskov Sygehus
Torsdag tog gravemaskinerne det første bid af de gamle elevboliger, på Hoskiærsvej
Torsdag tog gravemaskinerne det første bid, af de gamle elevboliger, på Hoskiærsvej, i renoveringen af byens gamle sygehus, til et stort og flot sundheds- og akuthus.
 
For et par uger siden, blev kapellet revet ned, og nu gælder det elevboligerne og til sidst er det funktionærboligernes tur, så alle udenom arealerne får en kraftig overhaling, hvor der blandt andet er planer om en helikopterplads, til regionens lægehelikopter.
 
Det er firmaet Preben Hockerup A/S, fra Haslev, der står for nedrivning af kapellet, elevboligerne og funktionærboligerne, på sygehusområdet, alt i alt godt 10.000 m2 bygninger. Nedrivningsarbejdet ventes at vare et par måneder.
Skrevet 1/11-2012
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid