Kraftig brand i silo på varmeværk

Brandfolk måtte i flere timer nedkøle silo for at undgå eksplosionsfare
Kort før klokke 01, natten til fredag, bliver en af fjernvarmens ansatte, kaldt på halmværket, der ligger på Drammenvej, til et internt opsyn, med varmeværket. Da han ankommer til værket, står der meterhøje flammer, ud af toppen, på den ene silo, straks trykker han på et brandtryk, til det automatiske brandalarmeringsanlæg, samtidigt vælger han at ringe 1-1-2, for at få brandmandskabet frem, hurtigt muligt, da situationen var lidt kritisk.

Siloen, det brændte i, bruges til at filtrer røgen fra halmværket, og er støvfyldt, som udgjorde en risiko for røggaseksplosion, så indsatslederen valgte at sætte fire strålerør ind, på at nedkøle siloen, hvor temperaturen på et tidspunkt lå omkring de 250-300 grader.

Henholdsvis Stokkemarke Brandvagt, og Falck i Rødby, blev kaldt til assistance. Brandmandskabet fra Stokkemarke, blev sat ind som back up, i halmlageret, hvis branden skulle slå tilbage og antænde halmen. Rødby kom i første omgang med en tankvogn, der kørte i pendulfart, efter vand, yderligere stillede Rødby med sprøjte og tankvogn, som stod standby, på Falck stationen i Nakskov. Ialt kørte tre tankvogne efter vand.

Efter at have nedkøle siloen i godt tre timer, var temperaturen kommet så langt ned, og trykket inde i selve siloen, var faldet, at det var forsvarligt at forsøge at åbne siloen, så indvendig slukning var muligt. Først ved 6 tiden fredag morgen, kunne de sidste brandfolk, forlade brandstedet.

Fredag klokken 09.33, indløb, der igen en automatisk brandalarm fra varmeværke, denne gang var der ild i noget halm, ved indføringsbåndet, en ansat var i fuld gang med slukningen, da brandmandskabet ankom, så de sidste gløder kunne hurtig slukkes. Det var åbenbart nogle gnister fra ovnen, der havde antændt noget løst halm på gulvet. Denne brand havde intet med nattens brand, at gøre.
Se video fra branden: YouTube
Nakskov - Skrevet Fredag 21/2-2014



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid