Fra nedrivning af Irma til nybyggeri af H&M butik

Det vakte stor begejstring da nyheden om at Hennes & Mauritz ville åbne en butik i Nakskov, samtidig var der også en del modstand mod nybyggeriet midt i Søndergade, hvor man, i manges øjne, ville bygge en stor betonklods. NakskovFoto fulgte med i nedrivningen af det gamle Irma supermarked og nybyggeriet af den nye H&M butik.

Det er blevet til en del artikler og billeder, som kan ses her på denne side


Hennes & Mauritz klar til åbning
Så er der ikke mange dage til at den nye H&M butik i Nakskov slår dørene op. I øjeblikket knokler håndværkerene nærmest i døgndrift, for at få de sidste detaljer færdige.
Skrevet Fredag 11/4-2014
Den nye H&M butik set fra Søndergade
Selvfølgelig er det altid spændende når der bliver bygget nyt i Nakskov, og især når der bygges midt i byens gågade, hvor der er flere historiske bygninger.
Så kan det ikke undgås, at kritikkerne råber højest på diverse sociale medier, om at sådan et betonbyggeri skulle forbydes og nærmest flyttes ud i et industri- område.
Endnu er byggeriet kun i opstartsfasen, og ingen har endnu set det egentlige resultat, og kigger man på det forløbelige byggeri, ligger stilen sig tæt op ad det gamle, dog med mindre vinduespartier ud mod Søndergade.
Skrevet Mandag 20/1-2014
Byggeriet af H&M butik er begyndt
I denne uge, kom de første betonelementer, til den nye Hennes & Mauritz butik, der skal ligge midt i gågaden, hvor der i nyere tid har været Irma Supermarked, Merlin, og Expert butikker.
Den nye butik, som bliver i to etager, og på godt 1400 m2, ventes færdig om et par måneder.
Skrevet Søndag 12/1-2014

Nedrivningen i Søndergade
Godt og vel fire uger, tog det nedrivningsfolkene af få fjernet det gamle Irma supermarked, midt i Søndergade, fra bykortet. NakskovFoto har lavet en mindre billede serie, mens at nedrivningsarbejdet stod på.
Irma lå i Nakskov, i årene 1969 til 1994, det startede med en mindre "købmandsbutik" i slut 60érne, i Søndergade 27, som hurtig blev et populært supermarked for lokalbefolkningen, så supermarkedet udvider af flere omgange, til at omfatte nabobutikkerne i Søndergade 29 og 31 i butiksarealet.
I 1992 var der en gennemgribende ombygning, og modernisering, hvor Irma i en periode lå i Søndergade 16, hvor Fætter BR legetøj, ligger i dag. Efter Irma lukkede i 1994, har der ligget radio og TV forhandler under større butikskæder, først Merlin, og senere Expert.
Skrevet Tirsdag 8/10-2013
Nedrivning af det gamle Expert
I den forgangne uge, har gravemaskinerne taget de første bider, af Søndergade 27, hvor der tidligere har ligget Expert og Merlin butikker, og endnu længere tilbage et Irma supermarked.
Den første del af nedrivningen starter med vareindleveringen, som lå ud mod Irmas Gård, som vi lokale indfødte kalder parkeringspladsen, ved Kattesundet.
Det er jo nok ikke gået mange nakskovitters næse forbi, at årsagen til nedrivningen, er at tøjgiganten Hennes & Mauritz satser på Nakskov, ved at bygge en stor tøjbutik, på 1400 m2, som ventes færdig i foråret 2014.
Skrevet Søndag 18/8-2013

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid