Stuehuset udbrændt

Brand opdaget da ilden brød igennem tagkonstruktionen
Falck i Nakskov, blev lørdag morgen klokken 07.09, alarmeret til gårdbrand, Lindelsevej 28, ved Sandby. De første meldinger lød på at man var i tvivl om der stadig var personer i beboelsen, på et nedlagt husmandssted.

Branden havde været i gang længe og blev først opdaget, af forbipasserende, da ilden brød igennem tagkonstruktionen, og tagpladerne begyndte at sprænge. Da de første brandkøretøjer ankommer, er stuehuset så godt som udbrændt. To røgdykkerhold bliver sat ind til personeftersøgning.
På et tidpunkt var det nødvendigt at vælte skorstenen, da tagkonstruktionen omkring den, var brændt væk, så den stod meget faretruende midt i huset.
Det er endnu vist, hvad der har startet branden, men det lader til den muligvis er startet på førstesalen. Politiet vil undersøge brandårsagen, i næste uge.
Se video fra branden: YouTube
Lindelse - Skrevet Lørdag 30/8-2014

Relaterede Artikler: Firelænget gård hærget af brand






Kraftig husbrand var påsat
Politiets efterforskning har fundet brandårsagen til brand
Politiets efterforskning, af en kraftig husbrand, på Lindelsevej, sidst i august, har nu båret frugt. I første omgang havde man mistanke til at det var en brændeovn, på førstesalen, der var årsagen til den voldsomme brand, der ødelagde et stuehus, på en nedlagt landbrugsejendom.
I forbindelse med opklaringen af brandårsagen, har politiet anholdt og sigter en 23 årig udenlandsk mand, for ildspåsættelse.
Opdateret Torsdag 9/10-2014

Påsat brand tæt på opklaring
Familien der boede i huset er tiltalt for ildspåsættelse
Lørdag den 30. august 2014, slog nogle forbipasserende alarm om husbrand på Lindelsevej 28, da ilden brød igennem tagkonstruktionen. I første om troede man at det var husets brændeovn, der havde forårsaget den voldsomme brand, der lagde huset i ruiner.

Politiet efterforskede selvfølgelig branden, og fandt så ud af, at branden var startet ved hjælp af brændbare væsker. I oktober anholdte politiet en 24 årig søn, der boede i huset, sammen med sin far og mor. I et grundlovsforhør erkendte sønnen, at branden var startet ved et uheld, dette troede anklagemyndigheden ikke helt på, så det endte med at den 24 årig søn, hans far og mor, samt en svigersøn til forældrene, er blevet tiltalt for ildspåsættelse, med henblik på forsikringssvindel.

Retssagen mod de fire tiltalte startede i tirsdages, med afhøring af de tiltalte, der alle nægter sig skyldige.

Opdateret Torsdag 11/3-2015

Dom endte med fængsel og udvisning
En 24 årig mand og hans far, blev fredag ved Retten i Nykøbing F., dømt for ildspåsættelse på familiens ejendom, på Lindelsevej der brændte lørdag den 30. august sidste år. I følge tiltalen, at bevist sætte ild til huset, for så efter de dømtes plan, at få udbetalt forsikringspenge, det lykkes dog ikke.

Dommen lød på at begge mænd fik hver et år og tre måneders fængsel, og dertil en betinget udvisning af landet, da begge er kinesiske statsborgere, derudover skal de også betale et ukendt erstatningsbeløb.

Ifølge anklagen er der flere arnesteder i huset, blandt andet på loftet, og i bryggerset. Skaderne efter branden menes at være omkring 2.2 millioner kroner.

Retten frifandt den 24 åriges mor, og en svoger, som også var tiltalt i sagen, men der kunne ikke findes beviser, for at de var medskyldige.

Opdateret Lørdag 28/3-2015


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid