Præhospital Dag 2015

Hvis man tager en stigevogn og en del køretøjer med blå blink, som en del af ingredienserne, dertil tilføjes et par helikoptere, så er man sikker på en pæn succes. Det var lige hvad Region Sjælland havde gjort, da de lørdag havde inviteret til Præhospital Dag på Kidnakken i Maribo.

Allerede næsten før arrangementet var officielt åben, var folk i alle aldre begyndt at tage opstilling foran stigevognen, for at få sig en tur op i 30 meters højde. Til dem der ikke var så vild med højder, var der mange andre ting at se på i mere jordnær højde. Så godt som alle Region Sjællands samarbejdspartnere var mødt op.
Man kunne få en snak med Politiet, der både stillede med indsatsleder og en helt spritny fotovogn. Falck kom blandt andet med brandkøretøjerne i Maribo, og en helt ny specielambulance, hvor den første er placeret i Holbæk, det er meningen, at der med tiden også bliver stationeret tilsvarende ambulancer i Nykøbing F. og Næstved. Ambulancerne skal blandt andet bruges til overflytning mellem sygehusene, samt kørsel af såkaldte XL patienter.
De specieltrænede højdereddere fra Nakskov, demonterede deres færdigheder, på en høj skorsten, hvor en "bevidstløs" patient skulle fires ned.
En af Forsvarets store redningshelikoptere, en såkaldt EH101, på knap 15 tons, kiggede forbi og landede på stor en græsmark bag Balling-Engelsen, hvor der var rig mulighed for at kigge helikopteren grundig efter i sømmene, lidt senere kom og Regionens egen og noget mindre lægehelikopter.
Trods den stride blæst og lidt smådrypperi fra småbygerne, som lørdagen bød på var en del børnefamilier mødt op og fik sig en hyggelig dag, man er selvfølgelig ikke herre over vejret, det er mere et spørgsmål om den rigtige påklædning, så vejret ikke ødelægger dagen.
Se video: YouTube
Maribo - Skrevet Lørdag 30/5-2015
Relaterede Artikler: Præhospital dag 2014 








Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid