Markbrand hurtig nedkæmpet

Mandag ved middagstid var man ved at rundbarber en stubmark ved Sæbyholm med en slåmaskine, da en gnist fra en sten, antændte stubmarken.

Traktoren med slåmaskinen blev kørt i sikkerhed væk fra flammerne, mens brandmandskabet fra Falck i Nakskov blev alarmeret.

Brandfolkene havde ikke så lang kørevej, så de var hurtig fremme, og med henholdsvis brandsprøjten og en tankvogn fik brandfolkene indkredset og  slukket flammerne. Efter godt 15-20 minutter var brand slået ned, så der kun var lidt efterslukning tilbage, for at sikre at alle gløder var slukket. Godt et par hundrede kvadratmeter stubmark, blev flammernes bytte.

Sæby - Skrevet Mandag 25/7-2016
 




Mindre brand i mejetærsker
Under høstarbejde på en mark på Korterupvej, ved Opager, begyndte det at ryge fra mejetærskeren, hurtigt fik føreren kørt mejetærskeren ud af kornmarken og ind på et grønt græsareal, mens der blev ringet efter brandvæsenet.

Mens at brandmandskabet fra Rødby var på vej, fik høstfolkene nedkæmpet branden så meget med to seks kg. pulverslukkere, at der kun var lidt efterslukning tilbage til brandfolkene.

Det var formentlig et defekt gearleje, der var årsag til branden, men umiddelbart var der ikke sket de helt store brandskader på mejetærskeren, så det forventes at den hurtig ville komme i drift igen i løbet af dagen.
Opager - Skrevet Mandag 25/7-2016

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid