Ældre faldefærdig hus overtændt

Kort efter klokken 05, tirsdag morgen blev Falck fra henholdsvis Rødby og Nakskov alarmeret til husbrand på Hobyvej i Hoby.
Da de første brandfolk ankommer, var huset total overtændt, så det var ikke muligt for brandfolkene at komme ind og eftersøge efter eventuelle personer, da man i første omgang ikke vidste om der kunne befinde sig personer i huset, så for at slå ilden ned, sætter man hurtig ind med to strålerør udefra. Efter en halv times tid får man besked om at huset har stået tomt i et par år, så man er sikre på der ikke var nogle personer i huset.
Under slukningsarbejdet opdager man til stor overraskelse at der stadig er strøm i huset, så en elektriker bliver tilkaldt for at få slukket for strømmen. I et el-skab kunne elektrikeren konstaterer at husets hovedsikringer ikke var sprunget, trods den voldsomme brand.
Det er endnu uvist hvad brandårsagen kunne være, da huset som sagt havde stået tomt i længere tid, men der var en del skrammel på grunden, og husets dør manglede så der var fri adgang til huset. Man ville ikke helt udelukke at branden kunne være påsat, da man bagved huset fandt en tom benzindunk, som ikke havde ligget der så længe. Brandtomten vil selvfølgelig blive undersøgt nærmere, hvor man håber på at finde en årsag til den voldsomme brand.
En stigevogn fra Nakskov blev rekvireret, da skorstenen inde i huset væltede, heldigvis blev ingen ramt, så man valgte at trække brandfolkene tilbage i en sikker afstand af huset, da gavlene var blevet vakkelvorne da tagkonstruktionen var brændt væk, så der var risiko for sammenstyrtning, så slukningen fortsatte fra stigetop i stedet.
I alt fem brandkøretøjer og 12 brandfolk, samt indsatsleder, fra henholdsvis Rødby og Nakskov deltog i brandslukningen.
Mens at nogle af brandfolkene fra Nakskov var optaget i Hoby, kom der ved 07.30 tiden endnu et brandudkald, til brandfolkene i Nakskov, som bagvagten måtte rykke ud på, der var tale om en automatisk brandalarm, fra sukkerlageret i en af de gamle værftbygninger på havnen. Der var tale om en teknisk fejl på brandalarmeringsanlægget, så der var ikke meget action i det.
Se video fra branden: YouTube
Hoby - Skrevet Tirsdag 13/12-2016



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid