Rolig nytårsaften og nat på Lolland og Falster


På landsplan er der meldt om en travl nytårsaften og nat for brandberedskaberne landet over, hvor man flere steder nærmest kørt pendulfart fra den ene brand til den anden.
Helt anderledes så det ud på Lolland og Falster, her var brandradioerne meget stille, dog blev det til enkelte udrykninger i løbet af nytårsdøgnet.

Rødby lagde ud med den sædvanlige tur til Kofoedsminde, hvorfra en automatisk brandalarm indløb klokken 19.02. I løbet af 2016 har Falck i Rødby kørt til et rekordhøjt antal automatiske brandalarmer, i alt blev det til 89 stykker i 2016, ud af i alt 143 brandudrykninger til stationen i Rødby.

Klokken 22.30 kom så alarmen om ild i Riddersborg børnehave, hvor Falck i Nakskov rykkede ud med både første og anden udrykningen, da der kom flere anmeldelser om samme brand, men med forskellige adresser, så vagtcentralen vidste af gode grunde ikke om der var tale om flere brande i området. (læs mere her)


Dernæst kunne brandmandskaberne i ro og mag fejre nytåret med familier og venner uden de helt store forstyrrelser. De første brandmeldinger på Lolland-Falster, i det nye år, kom nytårsnat klokken 00.40, og 01.34, hvor det begge gange var Falck i Nykøbing Falster der måtte rykke ud til et par mindre fyrværkeri brande, i henholdsvis Kreibergsgade, og rundkørslen på Nørre Boulevard og Vestenborg Allé. Begge brande kunne hurtig slukkes uden de helt store anstrengelser.

Næste brandudkald kom klokken 05.02, hvor Falck i Maribo blev alarmeret til en mindre brand i et gammelt hult træ i Brødregade, sandsynligvis forårsaget af fyrværkeri.

Ingen alvorlige fyrværkeriskader på LF.
På landplan havde landets skadestuer gjort statistik over fyrværkeriskader der var kommet ind på akutmodtagelserne i løbet af nytårsdøgnet, og denne var opgjort til 98 på landsplan.
Hos akutmodtagelsen på Nykøbing Sygehus som dækker Lolland-Falster, var der kun et tilfælde af fyrværkeriskade, som tælles med i statistikken, dette drejede sig om et barn, som var blevet lettere forbrændt på sit ene ben.

Alvorligt knivstikkeri i Rødbyhavn.
Ved 5.30 tiden nytårsmorgen endte en nytårsfest med et knivstikkeri, i en lejlighed i Kongeleddet. To brødre på henholdsvis 24 og 27 år, havde fejret nytår sammen, og af en eller anden ukendt grund stikker den ene bror sin lillebror to gange med en kniv.
Storebroren stak ud efter den 24-årige lillebror flere gange, så han bliver ramt på halsen. Lillebroren var ikke i livsfare, men blev overført til Køge Sygehus, hvor han forsat er indlagt.
Under grundlovsforhøret ved retten i Nykøbing Falster, er den 27-årige blevet sigtet for forsøg på manddrab, fordi han stak sin lillebror med en kniv to gange. Yderligere bliver den 27 årig også sigtet for at have sparket en betjent i maven i forbindelse med anholdelsen. Manden er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger. Den 27-årige nægter sig skyldig i begge forhold.
Lolland-Falster - Skrevet Søndag 1/1-2017

Relaterede Artikler: Nytår 2016 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid