Varslet om forhøjet vandstand

Nakskov Havn nøjes med 155 cm over daglig vande
DMI havde i flere dage varslet om meget høj vandstand i de indre danske farvande, omkring Østersøen. Varslet lød på at flere steder kunne vandstanden nå historiske højder på omkring 175-185 cm. over daglig vande.
Nakskov Havn lå også i farezonen, hvor man i følge DMI kunne forvente en vandstand på godt 170 cm, i selve havnen er dette ikke noget videre problem, da havnekanten i Havnegade er 180 cm. høj, der hvor der kunne opstå problemer var ved trapperne, hvor der er hul så vandet kunne løbe ud over vejen.
Så galt gik det langt fra, da vandstanden toppede var den 155 cm. over daglig vande, så Havnegade stod distancen. I Nakskov Roklub på modsatte side havde man været forudseende og langt sandsække ved portene ud mod havnen, også her fik man holdt vandet ude, det eneste vand man fik ind i roklubben kom sådan set af bagvejen, igennem kloak systemet, men ikke mere end det kunne tørres op med et gulvmoppe.
Ved Rosnæs Bådelaug lå bådene selvfølgelig lidt højere end de plejede, og bådebroerne stå under vand, men det var man næsten forberedt på. Strandpromenaden blev som altid oversvømmet mellem Strandvej og Enehøjevej, og selv om der var sat advarselsskilte op, skulle folk igennem med deres biler, dette resulterede i at et par stykker som gik i stå i vandet.
Nakskov - Skrevet Torsdag 5/1-2017
 



 
 
Vinteren kiggede forbi
Onsdag aften kom sneen og frosten stille og rolig
Ud over den forhøjet vandstand, havde man også i vejrudsigterne snakket lidt om at Vestlolland ville blive ramt af et par lette snebyger, og disse begyndte også at drysse lige så stille sidst på eftermiddagen, og i løbet af aftenen var der kommet godt 10 cm. hvidt nedbør.
Samtidig dalede temperaturen et pænt stykke under frysepunktet, så vejene blev spejlglatte, så selvom saltbilerne kørte hjalp saltet ikke ret meget.
Nakskov - Skrevet Torsdag 5/1-2017
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid