Stuehus raseret af voldsom brand

Onsdag aften ved 19.30 tiden bliver Falck fra Nakskov alarmeret til husbrand på gården "Pedersgaard", beliggende på Skodsebøllevej, ved Nybølle, syd for Søllested.

Da de første brandfolk ankommer vælter røgen ud under tagkonstruktionen på gårdens stuehus. Et røgdykkerhold kunne konstatere at hele undertaget var i brand, så det var for farligt at have folk til at slukke inde i bygningen, da husets to skorstene var i fare for at styrte sammen, så det meste af slukningsarbejde forgik udefra.

Kort efter bryder flammerne igennem taget, så hele tagkonstruktionen var overtændt, så indsatslederen valgte at rekvirerer stigevogn og en ekstra tankvogn, da der var en del kørevej til nærmeste brandhane. Fra stigetop fik man brækket en del af taget ned, så man kunne komme ind under og slukke ilden til tagspærene.

Branden er formentlig opstået ved brand i et af husets to skorstene. Husets beboer have tændt op i en ene kakkelovn, og var bagefter gået ud for at lukke sine heste ind for natten, da han opdagede at der kom røg ud under tagudhænget, og slog staks alarm via 112.
Beboeren er blevet genhuset, da stuehuset er ubeboelig  af den voldsomme brand og de store vandmængder der er brugt til slukningsarbejdet.

Se video fra branden: YouTube

Nybølle - Skrevet Torsdag 4/5-2017







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid