Jubilæumskaravane på Torvet

Torsdag formiddag var der fødselsdagsfest på Axeltorvet i Nakskov, da Dansk Folkehjælps jubilæumskaravane lagde vejen forbi, i anledning af deres 110 års jubilæum, efter planen vil i alt 16 byer få besøg af karavanen i løbet af juli måned.
Der var mulighed for at børnene kunne deltage i en tegne konkurrence, hvor det blandt andet var muligt at vinde et gavekort på 500 kroner, til Fætter BR, når man så var færdige med at tegne, kunne man få lavet et ballon dyr, eller en nymodens Fidget Spinner i ballon, ja man kan rolig sige at ballonkunstneren Mikkel følger med tiden. Desuden havde man opstillet en gammel VW 271 Type 2, veteran-ambulance fra 1969, så man kunne se den noget skrabet arbejdsplads i bårerummet i forhold til nutidens normer.
Kigger man lidt i historiebøgerne kan man læse at Dansk Folkehjælp blev stiftet den 31. juli 1907 af Frederik Hagengaard på baggrund af en arbejdsulykke i Cirkusbygningen under navnet Arbejdernes Samariter Forening. I dag har organisation ca. 50 lokalafdelinger fordelt over hele landet, med godt  3.500 aktive medlemmer. Lokalafdelingen i Nakskov fylder i øvrigt 80 år til efteråret.
 
Fredag tager Jubilæumskaravanen opstilling på Torvet i Nykøbing Falster.
 
Nakskov - Skrevet Torsdag 13/7-2017
 
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid