Herlig One Man Show fra en legende i dansk showbusiness

Én af dansk musiks helt store legender inden for de seneste 50 år, gæstede lørdag aften Huset, på Elvej, til en lille intim koncert, arrangeret af Løvehjerterne.

Troels Trier havde godt nok ikke, sådan for alvor, optrådt på en scene de seneste 15 år, da han mere eller mindre havde helliget sig sin kunst, men efter en henvendelse om igen at tage på turné rundt i det ganske land, slog han til, for når man efterhånden har en dåbsattest som siger 80 år på bagen, så er det bare med at tage chancen, når den byder sig.

Et par timer i godt selskab, med et forrygende One Man Show "Fra Røde Mor Til Grøn Far", med herlige anekdoter, vi kom mere eller mindre hele vejen rundt, men det er jo begrænset for, hvad man kan nå at presse ind, på to timer, fra mere end 50 år i dansk showbusiness, krydret med de gamle sange fra Røde Mor og senere da Troels Trier optrådte sammen med Rebecca Brüel op igennem 80érne, hvor man flere gange selv har set dem på slap line, på Cirkuspladsen, Reventlowmarked, og Nakskov Teater.

Der blev lagt ud med "Jeg er på rekreation", som godt nok blev ændret lidt til "jeg er på vaccination" i disse tider, så var der lidt om da Far var dreng, hvor det næsten var tørre tærsk til morgen, middag og aften. Så levede Troels nogle år i Spanien, inden han igen kom retur til Danmark, og kom med i modstanden mod Vietnam krigen, hvor Troels var aktiv både med kunst og musik, bla. Fuglen over Rio Grande, herefter startede Røde Mor op, med Erik Clausen og Leif Sylvester, og mange andre, her var der lidt sange, inden det blev tid til en lille pause.

Efter pausen var vi nået til at han fandt sammen med Rebecca, og op igennem 80érne levede i en kuffert og optrådte flere gange om dagen, mest på mindre beværtninger, men også store koncerthuse, hvor der var udsolgt flere aftener og ekstra koncerter, og ikke mindst begyndte han også at tjene penge, det gjorde han ikke i 70érne, her gik indtjeningen til "gode formål".

Men så blev det tid til at geare lidt det og de besluttede sig for at købe et mindre landbrug på Fyn, hvor han kunne have lidt høns i baghaven, det havde han prøvet i København, men naboerne var ved at blive tosset af, hanens galleri. Ud på landet var der fred og ro, og det var dejligt at kunne komme hjem og sove i egen seng, i stedet at leve i en kuffert, og plads til at hellige sig sin elskende kunst.

Sidste sang inden tæppefald, blev Grillbaren lukker nu, en herlig gammel nostalgisk sang fra Røde Mor tiden. Tak for en herlig aften Troels Trier, hvem ved måske ses vi igen.
Nakskov - Søndag 24/10-2021





Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid