Senior Festivalen 2022 (onsdag)

Onsdag formiddag lød startskuddet til dette års Seniorfestivalen 2022 på Højskolen Marielyst, hvor der onsdag og torsdag ville være mere end 70 kulturelle tilbud, i form af koncerter, foredrag, debatter, dans, og blot hyggelig samvær. Som navnet senior nok leder lidt hen til, var festivalen målrettet til "de unge" på 50 og opefter.

Første kunstner på store scene, skulle være Niels Skousen, men han var desværre forsinket, så i stedet fik man hurtig rokeret lidt rundt så gospelkoret Soul Invitation gik på i stedet.
Soul Invitation
Gospelkort fra Lindeskovkirken i Nykøbing F., som består af ca. 50 korsangere i alderen fra 20 til 80 år.
Niels Skousen
Han er nok kendt af de fleste fra samarbejdet med Peter Ingemann, i gruppen Skousen & Ingemann, som udgav Herfra hvor vi står, i 1971, inden da har han været med i grupper som Young Flowers og Pan.

Niels Skousen er også skuespiller og har blandt andet spillet med i Tv-serien Landbyen.
James Rasmussen
Tilbage i 1958, afløste James Rasmussen, Otto Brandenburg, der gik solo, i Four Jacks, som dengang var 50érnes stor musikalske kvartet, som bestod af John Mogensen, Bent Werther, og Poul Rudi.

James Rasmussen fortalte anekdoter fra sin tid i Four Jack, som blev opløst i 1964, én af de lidt sjovere minder, var at John Mogensen i længere i havde basket med at oversætte sangen Tom Dooley, og manglede den sidste linje som han bare ikke kunne knække, så på en værthus tur mødte han Otto Hænning og de faldt i snak, og John fortalte om sit hovedbrud, og da Otto Hænning hørte linjen, så han det er nemt nok "timen er nær min ven", John skyndte sig hjem og fik skrevet teksten ren, to dage efter blev sangen indspillet.

Mellem anekdoterne var der lidt fællessang med nogle af Four Jacks store hits, blandt andet Mandalay, Bare man har det godt, Personality, Tom Dooley, og ikke mindst O Marie jeg vil hjem til dig.
Erik Grip
Er vel nok det man vil kalde Old Grand Man, inden for visemusik, også er han øvrigt født på Falster, han fortalte også om sin opvækst i naboladet.

Erik Grip debuterede med sin første pladeudgivelse i 1975, hvor han fortolkede nogle Frank Jægers viser, siden er det blevet til et hav af udgivelser. Blandt nogle af hans største hits kan blandt andet nævnes Rose skal vi danse, Åbent landskab, og ikke mindst Velkommen i den grønne lund, som man ofte kan høre i Giro 413.
Jytte Abildstrøm
Behøver ikke nogen videre præstation, hun er nok indbegrebet af dansk komik, de seneste 60, ja måske 65 år, med flere komiske roller på teateret, mor i børneserien Sonja fra Saxogade, og filmen Flyvende Farmor.

I et talkshow med journalist Hans Christian Andersen, fortalte hun om sit lidt, hvor mange de ting hun har beskæftige sig med, nærmest er opstået tilfældigt, oprindelig er hun uddannet som kontordame, for før i tiden, mente man ikke at kvinder kunne være sjove, men det har hun formået at bevise, ikke helt holder stik. 
Kirsten Siggaard
Har efterhånden været hele vejen rundt i den danske musikverden, musicals, revy, pop, og ikke mindst Dansk Melodi Grand Prix, hvor hun i midt 80érne vandt tre gange.

På scenen blev hun akkompagneret af Nykøbings allestedsværende revydirektør Mickey Pless.
Benny Holst Trio
Må nok siges at være lidt af et koryfæ inden for den danske sangskat, og selvom han har rundet de 80 år, så er han stadig still going strong, sammen med sine to musikalske legekammerater, Jacob Rathje og Martin Andersen.

Benny Holst udgav sine første plader i slutningen af 60érne, og et efterfølgende musikalsk samarbejde med Povl Dissing, gjorde ham til en eftertragtet herre, hvor mange af hans sange var politiske.
Fede Finn & Funny Boyz 
Har man sagt Fede Finn, ja så kommer man ikke uden om Lennart Johannesen, der er bandets grundlægger tilbage i 2004, og deres dansktopmusik kan langt de fleste synge med på, både om det er egne kompositioner eller coverversioner af gode gamle ørehængere, der lige har et pift af Fede Finns lumre fortolkning..

I dag er bandet en trio, der ud over Lennart Johannesen, består af Judy Glosted, tidligere sprechstallmeister hos Cirkus Benneweis, og Torben Eilersen, der ud over Fede Finn, også har spillet hos Torben Lendager og Walkers.

En herlig eftermiddag blev sluttet af med deres allerstørste hit, Kærligheden brænder.

Dette var første del af vores billede serie fra Senior Festivallen 2022.
Marielyst - Fredag 29/7-2022

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid