Senior Festivalen 2022 (torsdag)

Torsdag forsatte Seniorfestivalen på Højskolen Marielyst, her var det Keld & Hilda der lagde ud, for de morgenfriske, klokken 10.

Ellers fortsatte torsdagen, med et hav af kulturelle tilbud, blandt andet koncerter med nogle af dansk musik største koryfæer, der stadig efter mange år i branchen, forstår at fyre den af fr scenen.

Sammenlagt hen over de to festivaldage, regner man med der har været omkring 2000 gæster.
Keld & Hilda
Danmarks vel nok mest musikalske ægtepar, der sammenlagt har 100 års jubilæum, fordelt med at Keld har været 60 år i branchen, mens Hilda kan fejre 40 års jubilæum.

Med et repertoire der efterhånden strækker sig gennem flere generationer, går der ikke mange minutter før, der var dømt fællessang ved den store scene, med landsdelens store revydirektør ved keyboardet, var der ingen undskyldning for ikke at synge med.
Kim Sagild
Måske er der ikke mange klokker der lige ringer, når man hører navnet Kim Sagild, og dog han er en at Danmarks største komponister, og guitarister, når det kommer til dansk musik de seneste 40 år, og på cvét har han arbejde med flere store kunstnere, blandt andet Kasper Winding, Moonjam, Thomas Helmig, og Nanna, som han øvrigt producerede støttesangen Afrika med, i 1985.
Tip Et Hit
Fra DK4s populære musikunderholdning, kunne man i koncerthuset, deltage i denne musikalske quiz, sammen med Klaus Strand-Holm, fra Klaus & Servants, og hans kone Karin.

Klaus spillede for, mens Karin stillede fem små og måske lette spørgsmål, der omhandlede En lille båd der gynger, To lys på et bord, Smilende Sussie, den gamle Volvo B18 210, og til sidste fik man rørt sig gennem motionssangen. Svarene skulle så krydses af på en kupon, og vinderen blev udtrukket efter Dorthe Kollos koncert på store scene.
Blues Kartellet
Består af Jonas Nelausen, Leif Nedza, Lars Nielsen, Benny Andreasen, og Hans Gleie, og som bandet navnet afslører som er vi over i Blues genren.

Flere af tidens store kunstnere, som BB King, Eric Clapton, og Garry Moore, blev fortolket på Blues Kartellets egen måde.
Dorthe Kollo
I mere end 60 år, har Dorthe Kollo stået på den danske musikscene, siden hun som 9-årige vandt en talent konkurrence, og brød igennem som Lille Dorthe.

Siden er det blevet til flere dansktop hit, som Gid du var i Skanderborg, Velkommen til verden, Sød student fra Holstebro, og mange flere. Men ikke nok med hun måske er Danmarks ukronede dansktop dronning, så er hun også meget efterspurgt i Tyskland, hvor hun i dag bor ved Bremen, og kunne blandt andet fortælle at hun i september skal medvirke i ZDFs Fernseh Garten.
Lasse & Mathilde
Desværre kunne Mathilde ikke deltage, da hun var kommet slemt til skade med sit ene ben, så i stedet havde Lasse taget Thomas Bundgaard med, som øvrigt spiller med i orkesteret der spiller med Lasse & Mathilde.

Men alligevel kom vi gennem flere af parrets hits, blandt andet Lundeborg, som i tidernes morgen er skrevet af Ove Bager, Lasse hørte tilfældigt Lundeborgvisen, og fik fat i sit pladeselskab for at få udgivet sangen, dette betød at Ove fik sig en pæn og værdig pension og et livslangt venskab med Lasse & Matilde, indtil Ove Bager døde som 84-årige i 2004.

En anden stor sanger, Povl Dissing, blev også mindet, Lasse fortalte når Povl Dissing var på Fyn skulle han altid et smut forbi til en tår kaffe hos Lasse & Mathilde, Povl blev mindet med sangen Go´ nu nat.
Stig Møller & Peter Ingemann
Disse veteraner må nok siges at være øverst i superligaen, når vi snakker dansk sangskat, gennem de sidste i hvert fald 50 år, med sig på scenen havde de Hans Fragt, og Jens Haack.

Blot for at nævne nogle af de bands, der kunne knyttes til de fire herre på scenen, kan nævnes Steppeulvene, Skousen & Ingemann, Røde Mor, Bellami, Kim Larsens backinggruppe i 80érne og Moonjam.

Stig Møller kom med lidt anekdoter som intro til sangene, tilbage i Steppeulvetiden, var det meget "in" at skulle på dannelsesrejse til Nepal, men det gik ikke altid som planlagt, engang endte han i Indien, men så fandt han en sød veninde, ja så gik det meget godt alligevel, og som Peter Ingemann kvitterede "hele verden ligger åben for danskerne, vi kan rejse hvorhen vi vil, mens Danmark er et lukket land for de flest, med mindre de kommer fra Ukraine, så er alt åben"

Itsi Bitsi, Jeg behøver ingen doktor, Sikke´n dejlig dag, og ekstra nummeret Herfra hvor vi står, var nogle af datidens hits der blev fyret af.
Marielyst - Søndag 31/7-2022

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid