Sejlende kulturarv har fået sin egen whisky

I Nakskov havn ligger som bekendt en unik perle, i skikkelse af den gamle bugserbåd Nakskov Havn 1, fra 1914. og med så mange andre gamle bevaringsværdige ”museumsgenstande” koster det blod, sved, tårer og ikke mindst penge, at vedligeholde. 

Foreningen til bevarelse af Nakskov Havn 1, fik et super tilbud fra den gamle Nakskovdreng Freddy Blak, som mange nok også kender som politiker, men i mange år har Freddy Blak også haft en stor passion for portvin og whisky, dog uden at drikke det selv. 

Så Freddy Blak kontaktede Benny Jacobsen, der er formand fra foreningen for den gamle havnebåd, og tilbød at støtte foreningen med at få lavet deres egen whisky, med egen etiket, i et begrænset antal på 300 nummererede flasker, til kun 300 kr. pr. stk. -Omkring en tredjedel af flaskerne er allerede solgt.

Denne smukke gestus takkede foreningen selvfølgelig ja til, og som Freddy Blak fortalte, så selvom han bor i Næstved, har han aldrig glemt sin hjemby, og ikke mindst fjorden, som stadig står hans hjerte nær, og hvad er så mere nærliggende at støtte en forening her i byen. 

Formand Benny Jacobsen fortalte, da Freddy Blak henvendte sig til Borgmester Holger Schou Rasmussen, for at høre om han ville holde en lille tale ved salgsåbningen, spurgte borgmesteren efter foreningens konto nummer og donerede så 1000 kr. til den gamle havnebåd. 

Lørdag formiddag gik det officielle startskud til salget af whiskyen, med en lille ”åbningstale” af borgmester Holger Schou Rasmussen, på havnekajen overfor Bibrostræde. 

Meningen var også at der skulle havde være livemusik, med en anden gammel Nakskovdreng, Eric Steffensen, som mange måske husker fra gruppen Steff, men på grund af det fugtige og tågede vejr, blev liveunderholdningen rykket til den lille pop-up butik, der kommer i Søndergade 11. 

I Søndergade 11, vil der i weekenderne den 10. og 11. december, samt 17. og 18. december være rig mulighed for at købe havnebådens støtte whisky, høre lidt livemusik og ikke mindst få en snak med Freddy Blak. 

Så støt op og dette flotte initiativ, så byen mange år endnu stadig kan bevare sin sejlende kulturarv.
Nakskov - Søndag 27/11-2022


 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid