Voldsom gårdbrand; Røgfane kunne ses milevidt omkring

Tirsdag aften kort efter klokken 18, blev der slået alarm om gårdbrand på Mejerivej, i Vester Karleby, nord for Nakskov.

Der var meldt om ild i en lade, og en kraftig sort røgfane kunne ses helt inde fra Nakskov. Ved brandvæsenets ankomst var en større lade overtændt. Laden lå heldigvis et stykke fra andre bygninger, så der var ikke fare for at brand kunne sprede sig.

Branden var så voldsom at det krævede en stor vandforsyning, så der blev rekvireret tankvogne fra Stokkemarke og Maribo, yderligere var anden udrykningen fra Nakskov kaldt, så fem tankvogne kørte i pendulfart efter vand i henholdsvis Nakskov og Horslunde.

Ladens tag var med stålplader, så ud på aftenen, blev der rekvireret en kran fra entreprenørfirmaet Højagergaard, så man kunne få pillet stålpladerne af.

Slukningsarbejdet varede til omkring klokken 01.30, så her kørte de fleste brandkøretøjer retur til stationen, mens et par brandmænd og en tankvogn blev på stedet resten af natten som brandvagt.

Brandårsagen til den voldsomme brand er, at der tidligere på dagen, er arbejdet med en ukrudtsbrænder, nær ved laden. En 67-årig mand, der har erkendt at han havde arbejdet med ukrudtsbrænderen, er blevet sigtet efter beredskabsloven.
Vester Karleby - Onsdag 29/3-2023




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid