Nedrivning af Saga Bio

Nu bliver brandtomten jævnet med jorden
Bygningen var vel nok igennem en årrække, været det som mange vil kalde et vaskeægte øjebæ, når man tænker på at den faktisk ligger på byens eneste "hovedvej" til hjertet af centrum, Axeltorvet.

Det er selvfølgelig de gamle Saga biografer, hvor det nok efterhånden er en 7-8 år siden at den sidste film rullede hen over lærredet, og som siden har blevet mere og mere forfalden, og den blev ikke mere køn at se på, efter en omfattende brand i marts måned, hvor hele bygningen blev totalskadet.

Men nu er det åbenbart ved at lysne, da en entreprenørmaskine fra nedrivningsfirmaet Preben Hockerup, mandag formiddag tog den første bid af nedrivning, i første omgang skulle det være gavlen ud mod Tolderensstræde, og tagkonstruktionen, der fjernes, da der for et par uger siden ved en mindre storm faldt løse murbrokker ned, så blandt andet en beboer i Tolderensstræde måtte genhuses.

Kommunen har endnu -i den skrivende stund- ikke taget den egentlige beslutning om Saga Bio skal helt rives ned, eller om ejeren pålægges at restaurer bygningen, der er opført i 1876, og er stemplet bevaringsværdig. I starten bestod bygningen af to butikker og et smedeværksted i baggården. I 1903 åbnede den første biograf på stedet, men der i de to butikker både har været fotohandler, frisør, fodklinik, slagter, smørrebrødsbutik, og senest kiosk tilbage i start 80érne.
Nakskov - Skrevet Mandag 25/9-2017 - Opdateret Onsdag 4/10-2017

Relaterede Artikler: Måtte evakuerer naboer ved brand
 
25/9-2017


 
 

 
26/9-2017

 
30/9-2017

 
4/10-2017

 
 
 
 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid