Skoleskibet Georg Stage på besøg i Nakskov

Lørdag formiddag sejlede skoleskibet Georg Stage ind gennem Nakskov Fjord, til det sidste stop på årets togt, under opholdet i Nakskov, skal skoleskibets elever afholde eksamen. Efter opholdet i Nakskov går turen til København, hvor skibet lægges op for vinteren.

Skibet kom godt 24 timer før den planlagte ankomst, så der var ikke mange nakskovitter til at tage i mod skibet, men disse ubarmhjertige Corona tider har alligevel lagt en kraftig dæmper på festlighederne, da der hverken vil blive afholdt åbent skib, officiel velkomst eller lignede, så man må nøjes med at se skibet udefra i det ophold i havnebassinet.

Skoleskibet Georg Stage tilhører Stiftelsen for Georg Stages minde, som er en selvejende institution, stiftet af Frederik Stage og hans hustru Thea, i 1882. Skibet er opkaldt efter deres søn Georg Stage, der døde af tuberkulose i 1880, blot 22 år gammel.

Georg Stage er et stålskib, der er rigget som tremastet fuldrigger, dette er skib nummer to, da det allerførste Georg Stage skoleskib blev bygget i 1882 på B&W værftet i København, dette skib forliste i 1905, da det blev påsejlet af den engelske dampskib Ancona, i Hollænderdybet. 22 elever druknede ved forliset. Skibet blev bjærget og repareret.

Det nuværende skoleskib er bygget i 1934, på Frederikshavn Værft, byggetiden var bare 5 måneder. Skibet måler 54 meter i længden og 8 meter i bredden, mastehøjden er på 31 meter.

Sidst skoleskibet var i Nakskov var tilbage i juli 2003.

Nakskov - Lørdag 24/10-2020





Dobbelt klik for at se videoen i fuld skærm
Se flere videoer på vores NakskovFoto & TV kanal (YouTube)



Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Voldsom ulykke med fire unge -Alle slap nådig fra ulykken

Voldsom bilbrand i boligområde

To mystiske bilbrande inden for en ½ times tid